Pünkösdi gondolatok...


     Pünkösd van! Az Istenfélő lelkek tudatosan, vagy tudatlanul, de megmozdulnak kik testben, kik lélekben is...!
Manapság nagy bulikat rendeznek születésnapok alkalmával, szinte már lagzi mértékkel...,hogy is jön ez ide?
Ma is születést ünneplünk, az Egyház, Gyülekezet születését! :) Jó ennek a tudatában és örömel ünnepelni Pünkösd alkalmát !
 Jó ha kicsit elgondolkodunk, mi kik személyesen is érintettek vagyunk ma, mert ez az Ünnep rólunk is szól..!
Mikor jó két évezreddel ezelőtt, Pünkösd napján Jeruzsálemben kitöltetett a Szent Lélek (Szellem), bizony elkezdödőtt az, ami minden élő lélekre kihatott, a Szélrózsa minden irányába! A jó hír, Jézus Krisztus megváltásának ténye az evangélium, elterjedhetett a Szent Lélek  (Szellem) szolgálatával!
,,Nincs üdvösség senki másban,,mert nem adatott más név az ég alatt az embereknek, amelyben üdvözülhetnénk.,, (Ap.csel 4.12)
Valami új kezdődött!
Az a szolgálati teher, mely eddig néhány Istenfélő ember vállán nyugodott, fokozatosan megoszlott az a születő Egyház, Gyülekezet szolgálatkész tagjain !
Ma sincs másképp! Minden nap, melyet Isten ingyen kegyelméből megélhetünk a maga szépségivel, örömeivel, nehézségeivel, bánattal, kihívásokkal , mindig egy újabb lehetőség a Lélek szolgálatára, hogy kicsit is de jobb legyen ez a világ! Legyen példa a PITYPANG, mely igen látványos és gyakorlatias képe ennek a folyamatnak, természetesen a SZÉL segítségével :)
 Te (Ön) ki olvasod ezt a bejegyzést, elvileg vagy gyakorlatilag is Istent kereső ,Istenfélőként tedd fel magadban a kérdéseket!
Mi számomra Pünkösd jelentősége?
Valóban megértettem üzenetét?
Az Egyház, Gyülekezet tagjaként  tapasztalom a Lélek szolgálatát személyes életemben? A többi kérdést Rád (Önre) bízom!..
Pünkösd ünnepe nem nemzeti, vallási kérdés! 
Egyetemes, ugyanakkor  közösségi és egyéni felszólítás arra, hogy a történelem e kimagasló eseményét szem előtt tartva, ne feledjük azt, hogy célja továbbra is aktuális és életbevágó, lélekmentés!
Hajlandó lennél tenni valamit azért ,hogy általad is megtörténjen az amit Isten számodra is kirendelt, a Lélek szolgálatában, bárhol is taposod a földet? Rajtad áll, hogy kérjed!
,,... Én vagyok a világ világossága: aki engem követ, nem jár sötétségben, hanem övé lesz az élet világossága,, (Ján 8,12)
A külsőségek, melyek ma igen divatossá  és egyben szokásokká váltak...., gondolkozz el mit érnek? Lehet, hogy pillanatnyi örömet,
elégtétel érzetet, megnyugvást , de hol van még az egész esztendő, maga az élet?
Ne feledd Isten nem akkumulátornak, vagy elemnek teremtett (...), EMBERnek az Ő KÉPÉRE és HASONLATOSSÁGÁRA, élj így, megragadva a kegyelem ajándékát, szolgálván és örvendezve napjaidban! :)
 ,,A Lélek gyümölcse pedig: szeretet, öröm, békesség, türelem, szívesség, jóság, hűség, szelídség, önmegtartóztatás. Az ilyenek ellen nincs törvény.” (Gal. 5, 22-23)
A pitypangot figyeld meg jobban, ha eddig elkerülte figyelmedet:)
 

  ,,De eljő az óra, és az most vagyon, amikor az igazi imádók lélekben, és igazságban imádják az Atyát: mert az Atya is ilyeneket keres, az ő imádóiul
   Az Isten lélek(Szellem): és a kik őt imádják, szükség, hogy lélekben(Szellemben) és igazságban imádják.(Ján 4. 23-24) 
Áldott Ünnepet kívánok miden kedes Olvasó és Érdeklődő számára!  
 További gondolatok itt..

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés helye: