Magas-Bükk, Kovács Péter-tető, Nagy-Hagymás panorámaGyergyószentmiklós keleti határában, a Békénybe ömlő Magas-bükk pataka a Kovács Péter-tetőre(1321m) visz.
Innen északnyugati irányban  található a Magas-bükk (1416 m) masszívuma.
Családi túránk a 4-es km-től indult a piros pont jelzésű turistaösvényt követve!
A tetőről nagyszerű kilátás nyílik a Kovács Péter tetőre (az Olt forrásának helyszínére), illetve a a Hagymás-hegység vonulatára...

Az idei hagyományos Nőnapi túrának is, számos résztvevője volt! 
A Magas-Bükk 1418 méterével adott egy kis nekilódulást a csapatnak, mely a változékony, főleg szeles, télies hangulatú körülmények ellenére is, jó hangulatban vette a kihívást!
Útközben elvétve hóvirág, a csúcs környékén tavaszi kikerics fogadott, a maga egyedi szépségével! Túránk végén, a völgybe ereszkedtünk (Kovács-Péter felé vezető út), egy takaros kis tanyához. Itt várt ránk Vadász Szatmári István (EKE-Gyergyó elnök) varázsfőztje, persze a Nőnapi köszöntőkkel fűszerezve, Bardocz Ferenc és Seer Mihály előadásában! Isten éltesse az EKE- Nőtagjait!

Kovács Péter-tetőA Hagymás-hegység a Keleti Kárpátok legszebb hegyvonulatai közé tartozik! Tetejéről gyönyörű kilátás nyílik a Csíki-, Gyergyói-medencékre, valamint keleti irányba látható a Csalhó és a Tarkő is. Jelen videó (fent), a Marosfő-től keletre található ú.n. Pónbükk hegyi tisztásról készült! A videó elején látszik Marosfő, az Újfalu határában lévő kőbánya, majd  a végén Csíkszentdomokos panoráma zárásképpen.
 Nagy-Hagymás,nyári túra videó itt!, téli túra videó itt!

Téli pillanatok hangulatában is...

Az Olt forrását megközelíthetjük Gyergyószentmiklós felől is. A várostól 4 km-re található Négyes moteltől a Magas-Bükk-patak völgyében haladunk, majd néhány szerpentin után az út felkapaszkodik a Kovács Péter-hágóra(1321m).

Itt gyönyörű látvány nyílik a közeli Hagymás-hegység sziklabérceire, a Kicsi Bitka, Veres-kő és a Nagy-Hagymás mészkőszikláira. A falucskának csinos kis római katolikus fakápolnája van, innen mintegy 250 m távolságra ered az Olt.


A "Góbé Lovasudvar" szervezésében, farsangi hangulatban indultunk lovasok és lovasszánhajtók társaságában a Kovács Péter tetőre.
   . Télen egy külön világ fogad,a fenyők habár nyomja a hó, állnak ezzel is példát mutatva nekünk! i
A tetőn gyönyörű látvány nyílik a közeli Hagymás-hegység havas sziklabérceire,a téli handgulat helyi egyedisége mindenképpmaradadó emlék marad midazioknak kik itt lehetnek...

Nagy-Hagymás téli túra videó itt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés helye: