Kecske- kő, Gyergyóremete és környéke - Málnási Csaba Emléktúra
                                                                               A Görgényi-havasok  északi részén az egyik legszebb kilátást nyújtó, Európa legnagyobb feltételezett krátermaradványának  (melynek átmérője 11,2- km!) a Fancsal kialudt vulkán kráterperemének egyik legmagasabb csúcsára, a Kecske-kő tetejére (1481 m) vezetett ez emléktúra.


 A Fancsal kialudt vulkán  kialudt vulkán peremét képezik a Gyergyó felől látható Fancsal/ Bérces / Öreg-tető/ Kecske- kő/ Kereszt- hegy csúcsai.
Málnási Csaba építészeti tervező, egykori tanácsos és élsportoló a Gyergyó-medencei sportélet meghatározó alakja volt. Oroszlánrészt vállalt az EKE- Gyergyó 1998-as újraindulásában. A Kecske-kő csúcsáról, szép időben beláthatjuk a Görgényi-havasok nagy részét.  Déli irányban  s, a Kereszt-hegy (1516 m), a Görgény völgyén túli hegység teteje a Mező-havas (1777 m), legtávolabb a Dél-Görgény kolosszusa, a Dél-hegy (1695 m) látható.
Keletre, szinte 800 m-rel húzódik alattunk a Gyergyói-medence, mögötte a Gyergyói-havasokkal és a Hagymás-hegység, az Öcsémtől kezdve a Vit-havasig. A legtávolabb a  Csalhó-hegység magasodik.
Északkeleti irányban Maroshévíz és környéke látható a Kelemen-havasok magas régiójával...
                                                                      *

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés helye: